L’Equip

Som un equip interdisciplinari de professionals, amb àmplia experiència en l’acompanyament respectuós dels infants i les seves famílies, i especial consciència de la rellevància preventiva de l’Educació Infantil i les conseqüències d’aquesta etapa en la salut mental i emocional de la persona adulta.

Creiem que dos dels elements claus per un desenvolupament òptim i integral de la persona són:
•les experiències vivencials en un entorn natural
•la capacitat de connexió i el respecte de l’acompanyant vers l’infant, procurant-li sempre un espai segur i ric on comunicar-se lliurement.
D’aquesta manera preservarem que l’infant es mantingui connectat als seus interessos i desitjos, mantenint viva la capacitat innata d’explorar, descobrir i aprendre de forma autogestionada.

Mª BELÉN FRANQUET

Coordinadora Pedagògica del projecte educatiu

  • Doctora en ciències de l’educació
  • Mestra en Educació Especial i Llicenciada en Antropologia Mèdica
  • Màster en Hipologia UDL
  • Postgrau en Educació Emocional UDL
  • Formació en Psicoteràpia Assistida en Animals
  • Instructora de la Federación Española Terapias Eqüestres
  • Especialista FETE en Intervencions Psicoeducatives Assistides en Cavalls
  • Especialista en Metodologia Bosquescuela (Cerceda Madrid)
  • Formació en Pedagogia Sistèmica i Criança Autorregulada

Sóc Belén Franquet Montufo, coordinadora pedagògica i creadora de la idea original de l’Escoleta del Mas. Em defineixo com una apasionada de la pedagogia i els cavalls…

Vaig centrar tant la meva tesi doctoral en Ciències de l’Educació com la meva posterior publicació en l’anàlisi i disseny de contextos educatius vivencials a la natura i amb la mediació dels cavalls. La immensa curiositat per comprendre la conducta humana i la seva diversitat arreu del món em va portar a llicenciar-me en Antropologia Social i Cultural, però la meva formació i professió base durant anys, tant a escola concertada com pública va ser com a Mestra d’Educació Especial i orientadora en innovació metodològica. La meva etapa com a docent universitària a la facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL i com a orientadora-formadora de professionals del sector, juntament amb l’experiència acompanyant a famílies i els seus infants en el procés educatiu, m’ atorga una visió força complerta de l’àmbit i em permet repensar i revisar constantment el nostre funcionament, per oferir la millor versió que combini el respecte pels ritmes maduratius i l’atenció personalitzada, amb la construcció dels aprenentatges competencials d’una manera activa i significativa en interacció amb el medi natural.

Des de la seva constitució -fa més d’una dècada- coordino la Fundació de Teràpies Eqüestres la Manreana, i des del 2019 també dedico la meva energia i il.lusió a donar forma al projecte educatiu que ens ocupa.

IRENE FONDEVILA

Mestra Acompanyant Principal del Grup d’Infants

· Formada en Educació Viva i Educació Holística
· Màster en Intel·ligència Emocional a les organitzacions, UDL
· Directora i Monitora d’Activitats de lleure Infantil i Juvenil
· Experiència en Projectes Educatius Lliures
· Grau en Educació Primària, especialitat Llengua Anglesa

Sóc la Irene, i sóc mestra acompanyant a l’Escoleta del Mas. Quan cursava el Grau d’Educació Primària, vaig tenir la sort de poder fer les primeres pràctiques en …

…una escola que veia la infància amb uns altres ulls, amb una mirada respectuosa i acollidora, que donava un paper actiu als nens i nenes perquè l’aprenentatge es donés partint dels seus interessos i motivacions. Allí vaig veure que una altra forma d’educar i acompanyar infants era possible. I aquella espurna va fer créixer un foc en mi que he anat cuidant dia a dia per mantenir-lo viu.

Poc a poc, el meu camí formatiu i professional s’ha anat dibuixant i prenent un rumb personal a través de cursos sobre acompanyament emocional i educació viva i holística, combinat amb moltes lectures, voluntariats en projectes singulars i en el món del lleure, i la pràctica diària en espais educatius lliures.

Sovint penso que sóc a l’Escoleta perquè aquí hi trobo la coherència entre el que sóc i el que faig, i puc acompanyar personetes amb amor, presència i respecte, en un entorn ple de vida i alegria.

SÍLVIA CASES

Responsable de la supervisió del desenvolupament motriu dels infants

· Fisioterapeuta Especialitzada en Neurologia , Salut Mental i Hipoteràpia
· Postgrau Basic Body Awareness Methodology, Universitat de Bergen
· Màster en Fisioteràpia Neurològica, Universitat Europea de Madrid
· Postgrau Hipoteràpia i Equitació Terapéutica UdGirona
· Experta FETE en Intervencions Assitides en Cavalls
· Experiència en Treballs en Infants des del context de les teràpies eqüestres i l’oci educatiu
· Cursant especialitat en pediatria

FABIENNE AGUILERA

Responsable de la supervisió del desenvolupament emocional i social dels infants

· Llicenciada en Psicologia UAB
· Posgrau en Equinoteràpia UdVic
· Màster en Psicologia Infantil i Juvenil, Tècniques i Estratègies d’Intervenció
· Especialitzada en intervenció en casos de dificultats d’aprenentatge i trastorn d’espectre autista, amb formació complementària en sistemes de comunicació visual, mètode TEACCH

Sóc la Fabienne Aguilera Suter. Vaig néixer a Catalunya però provinc d’una família multicultural amb arrels suïsses, alemanes, italianes, andaluses i castellanes…

Si miro enrere, des que sóc petita els animals i la natura sempre han sigut part de la meva persona i del meu desenvolupament, i ja de gran, el meu camí ha anat en paral.lel a ells. Mentre estudiava la carrera de psicologia treballava amb infants i cavalls donant classes d’equitació, un cop em vaig especialitzar en intervencions assistides amb cavalls vaig seguir adquirint experiència en entorns naturals, amb animals i infants, a Catalunya i Anglaterra, no només en espais eqüestres sinó també en escoles de pedagogia Waldorf. Per a mi és una necessitat bàsica estar en connexió amb la natura i, en una societat on les pantalles estan tan presents, intento oferir allà on vaig que les persones, especialment els infants, puguin reconnectar amb la natura.

LAIA LORENTE

Educadora acompanyant principal Grup Niu

· Educadora infantil amb més de 10 anys d’experiència.
· Especialista en Educació Holística
· Màster en mediació i comunicació no violenta
· Màster en teràpies naturals.

Mi nombre es Laia Lorente. Desde muy pequeña jugaba a ser maestra con mis muñecas. Realicé mis estudios como técnico de educación infantil…

…así como monitora y directora de lleure.

Empecé a trabajar en diversas escuelas privadas y públicas durante más de 8 años, proceso que desarrollaba a la par que los estudios de Educación Holística, de la mano de Ignasi Salvatella y el Instituto de Educación Holística de Barcelona, con quien estuve colaborando durante más de diez años en la organización de cursos sobre comunicación no violenta, yoga para niños, pedagogía 3000 con Noemi Paymal, meditación en el aula y en la vida, Método Asiri con Ivette Carrión, entre otros- así como impartiendo cursos de introducción a la Educación Holística. Este camino me abrió las puertas y la mirada hacia un enfoque totalmente diferente de acompañamiento infantil.

Otro aspecto de mi vida al que me siento muy vinculada es el baile y la expresión corporal o danza creativa, en el que sigo formándome. A diario hago visible su presencia como acompañante en la Escoleta del Mas donde el sueño de todos estos años se ha hecho realidad; un lugar donde acompañar desde la vida y para la vida, con amor y respeto a cada pequeño ser único y especial, en un marco de naturaleza, animales y constante desarrollo y crecimiento.

IGNACIO GARCÍA

Acompanyant

Mi nombre es Ignacio García Mazzei pero todxs me llaman Nacho. Nací en Buenos Aires, Argentina. Allí me formé como psicólogo y me especialicé en infancia y desarrollo. Entre otras formaciones, soy Padre de Día certificado y Asistente Montessori por AMI. Desde hace más de diez años y siempre desde una mirada holística, tengo la suerte de acompañar a niñas y niños en sus recorridos, tanto en espacios y proyectos educativos como terapéuticos.

Durante casi ocho años me desempeñé como orientador en el Equipo de Orientación Pedagógico del Ministerio de Educación de la Ciudad de Buenos Aires en escuelas infantiles y primarias y como docente universitario, experiencias transversales de mi vida personal y profesional que me ayudaron a descubrir la educación viva y las pedagogías activas. Llegué a ellas buscando una cosmovisión de la educación, la crianza y del niñx que incluya el respeto, la vivencia, el juego, la experiencia, el afecto y la expresión como dimensiones centrales. Es así como comencé a transitar, desde 2016, mi camino como acompañante y orientador en proyectos de educación activa y respetuosa, tanto en Buenos Aires como en España y que continúo caminando hasta hoy.

En la actualidad soy acompañante del grupo CAU en la Escoleta del Mas y terapeuta en intervención psicoeducativa asistida con caballos (IPSIAC) en Fundación Manreana.

CHIPI REMONDEGUI

Tallerista de l’àrea d’hort educatiu

Soy Chipi, nací en Argentina. Soy el segundo hijo de una veterinaria y un horticultor de donde heredo mi amor por los animales y las plantas…

…Me gradué como profesor de Educación Física y luego me especialicé en pedagogía viva/libre en Argentina y en pedagogía en la naturaleza en CIFREP (Chile) – Asilo nel Bosco (Italia). Co-creé el primer espacio de educación viva en la naturaleza en mi ciudad natal (Mar del plata) pero se vio truncado el proyecto con la llegada del confinamiento. Tras esa experiencia decidí venir a conocer nuevos proyectos educativos en España y específicamente en Cataluña, donde realicé observaciones en varios proyectos de Barcelona (Badallot, Xantala, entre otros), trabajé como acompañante en Manada Gori Gori y en El Niu. También hice un voluntariado como acompañante en la Escoleta del Mas y la Fundació La Manreana, lugar donde actualmente me desenvuelvo como coordinador de actividades educativas en la granja escuela.

MAGDA CARDONA

Acompanyant

Sóc la Magda Cardona, mestra acompanyant a l’Escoleta del Mas. Mentres treballava com a tècnic d’educació infantil vaig sentir la necessitat d’anar una mica més enllà i vaig estudiar el Grau d’Educació Infantil.

… Actualment em sento amb ganes de seguir creixent tant personal com professionalment a través de les pedagogies actives que tenen present la mirada dels infants des del respecte i l’amor, deixant de banda etiquetes limitants i acompanyant les seves necessitats, tenint en compte el seu ritme maduratiu…sense presses però amb qualitat. A l’Escoleta del Mas he trobat un espai privilegiat on exercir, tant per l’entorn que ens envolta com pel tipus d’acompanyament respectuós que oferim. Gaudeixo, especialment, podent oferir un espai educatiu on els infants són escoltats i construeixen a través d’ experiències reals, recolzades en vincles afectius ferms i des de la confiança i la mirada propera