L’Equip

Som un equip de professionals, amb àmplia experiència en l’acompanyament respectuós dels infants i les seves famílies, i especial consciència de la rellevància preventiva de l’Educació Infantil i les conseqüències d’aquesta etapa en la salut mental i emocional de la persona adulta.

Creiem que dos dels elements claus per un desenvolupament òptim i integral de la persona són:
•les experiències vivencials en un entorn natural
•la capacitat de connexió i el respecte de l’acompanyant vers l’infant, procurant-li sempre un espai segur i ric on comunicar-se lliurement.
D’aquesta manera preservarem que l’infant es mantingui connectat als seus interessos i desitjos, mantenint viva la capacitat innata d’explorar, descobrir i aprendre de forma autogestionada.

IRENE FONDEVILA

Mestra Acompanyant Principal del Grup d’Infants

· Formada en Educació Viva i Educació Holística
· Màster en Intel·ligència Emocional a les organitzacions, UDL
· Directora i Monitora d’Activitats de lleure Infantil i Juvenil
· Experiència en Projectes Educatius Lliures
· Grau en Educació Primària, especialitat Llengua Anglesa

Sóc la Irene, i sóc mestra acompanyant a l’Escoleta del Mas. Quan cursava el Grau d’Educació Primària, vaig tenir la sort de poder fer les primeres pràctiques en …

…una escola que veia la infància amb uns altres ulls, amb una mirada respectuosa i acollidora, que donava un paper actiu als nens i nenes perquè l’aprenentatge es donés partint dels seus interessos i motivacions. Allí vaig veure que una altra forma d’educar i acompanyar infants era possible. I aquella espurna va fer créixer un foc en mi que he anat cuidant dia a dia per mantenir-lo viu.

Poc a poc, el meu camí formatiu i professional s’ha anat dibuixant i prenent un rumb personal a través de cursos sobre acompanyament emocional i educació viva i holística, combinat amb moltes lectures, voluntariats en projectes singulars i en el món del lleure, i la pràctica diària en espais educatius lliures.

Sovint penso que sóc a l’Escoleta perquè aquí hi trobo la coherència entre el que sóc i el que faig, i puc acompanyar personetes amb amor, presència i respecte, en un entorn ple de vida i alegria.

LAIA LORENTE

Educadora acompanyant principal Grup Niu

· Educadora infantil amb més de 10 anys d’experiència.
· Especialista en Educació Holística
· Màster en mediació i comunicació no violenta
· Màster en teràpies naturals.

Mi nombre es Laia Lorente. Desde muy pequeña jugaba a ser maestra con mis muñecas. Realicé mis estudios como técnico de educación infantil…

…así como monitora y directora de lleure.

Empecé a trabajar en diversas escuelas privadas y públicas durante más de 8 años, proceso que desarrollaba a la par que los estudios de Educación Holística, de la mano de Ignasi Salvatella y el Instituto de Educación Holística de Barcelona, con quien estuve colaborando durante más de diez años en la organización de cursos sobre comunicación no violenta, yoga para niños, pedagogía 3000 con Noemi Paymal, meditación en el aula y en la vida, Método Asiri con Ivette Carrión, entre otros- así como impartiendo cursos de introducción a la Educación Holística. Este camino me abrió las puertas y la mirada hacia un enfoque totalmente diferente de acompañamiento infantil.

Otro aspecto de mi vida al que me siento muy vinculada es el baile y la expresión corporal o danza creativa, en el que sigo formándome. A diario hago visible su presencia como acompañante en la Escoleta del Mas donde el sueño de todos estos años se ha hecho realidad; un lugar donde acompañar desde la vida y para la vida, con amor y respeto a cada pequeño ser único y especial, en un marco de naturaleza, animales y constante desarrollo y crecimiento.